Buntu dan takut melakukan pembentangan di hadapan orang?

Ketahuilah 97 Tips Dalam Melakukan Pembentangan
Yang Memikat



"Anda Bakal Didedahkan Dengan Sebuah Laporan Berbentuk PDF
97 Rahsia, Panduan Dan Tricks 'Public Speaking' Yang Akan
Membantu Anda Melakukan Pembentangan Yang Memikat ! "




 saiful
Daripada : Meja SOHO drInspirasi.com
Lokasi      : Selangor

Adakah anda pernah mengalami salah satu masalah di bawah ketika melakukan pembentangan?

rightAnda takut, panik dan tidak tahu apa yang hendak dilakukan untuk menghadapinya?
iAtaupun sebelum ini anda sudahpun terlibat dengan pelbagai pembentangan atau ‘public speaking’, namun begitu ianya masih tidak memikat audiens?
bAnda mengharapkan tepukan yang gemuruh tetapi sebaliknya yang berlaku?
bAnda tahu bahawa perhubungan mata atau ‘eye contact’ itu penting, tetapi anda tidak tahu berapa lama masa ianya perlu dilakukan?
bAnda tidak tahu apa yang perlu dibuat ketika di hadapan?
bTidak tahu melakukan pembukaan yang menarik?

Jika anda pernah mengalami salah satu keadaan di atas, maka saya syorkan anda terus membaca page ini sampai habis.


Pembaca  Sekalian Yang Dihormati,

Kemahiran pembentangan dan pengucapan umum merupakan sesuatu kemahiran yang penting pada hari ini. Tidak kira sama ada dalam bidang pekerjaan mahupun dalam bidang  pembelajaran. Kemahiran ini merupakan kemahiran yang berkaitan dengan keyakinan diri untuk berucap, kreativiti cara menyampaikan isi  dan keberkesanan dalam menyampaikan mesej. Anda mahu pembentangan anda dianggap tidak menarik dan langsung tidak berkesan? Tentu TIDAK bukan?

Kemahiran ini bagaikan sesuatu yang wajib yang patut ada dalam diri seseorang pada masa kini. Jika anda seorang eksekutif muda, peluang kenaikkan pangkat anda lebih cerah. Sebabnya, anda lebih menonjol daripada kawan sekerja anda yang lain. Jika anda seorang pelajar, kemahiran ini mampu membantu anda mendapat gred keputusan yang lebih baik. Tidak dinafikan lagi, jika anda belajar di pusat pengajian tinggi, anda tentunya akan terlibat dengan proses pembentangan projek anda. Pembentangan merupakan salah satu proses yang perlu dilalui untuk mendapatkan gred yang baik. Anda tidak dapat lari daripadanya. Selain itu, tahukah anda dengan memberi ucapan sahaja anda mampu menjana pendapatan yang mengagumkan?


Pembaca sekalian. Adakah anda takut melakukan pembentangan atau pengucapan umum? Anda tidak bersendirian. Hampir semua manusia takut menghadapi umum untuk berucap. Termasuklah saya. Takut untuk melakukan pembentangan atau pengucapan umum merupakan suatu perkara yang normal. Semua orang menghadapinya termasuklah pakar dalam bidang ini. Yang membezakan seseorang yang berjaya dalam bidang ini adalah berdasarkan bagaimana mereka menghadapinya. Dalam laporan ini anda akan diterangkan bagaimana untuk menghadapi ketakutan ini dan pelbagai tips lain.

_________________________________________________________________________

 Kisah Saya

Saya masih ingat lagi pengalaman pertama kali saya menyertai pertandingan ucapan semasa saya di sekolah rendah. Saya ingatkan senang sahaja kerana melihat orang lain melakukannya dengan mudah. Rupa-rupanya saya silap, saya jadi kelam kabut di atas pentas tersebut. Saya lupa isi yang yang hendak dicakapkan. Saya jadi gelabah dan ingin cepat-cepat menghabiskan ucapan saya. Akhirnya saya turun daripada pentas tersebut dengan hampa. Kesan kejadian tersebut sedikit sebanyak membunuh keyakinan saya.

Beberapa tahun kemudian, saya mula mengumpul semangat untuk mahir dalam bidang ini. Saya mahu pembentangan saya  memikat pendengar dan yang pentingnya berkesan pada audiens. Saya mahu mereka juga mendapat mesej. Saya  mula membaca buku-buku yang berkaitan bidang ini. Paling ketara sekali apabila saya menghadiri sebuah ‘personal coaching’. Ianya merupakan turning point pada diri saya untuk mahir dalam bidang ini. Sebab itulah saya menulis laporan ini. Saya ingin berkongsi dengan anda pengalaman dan tips, yang pada perkiraan saya perlu diikuti untuk menjadi seorang pembentang yang berkesan dan memikat.


Memperkenalkan Laporan PDF
97 Tips Pembentangan Memikat



laporan2

Bentuk: PDF

Berapa Harga Untuk Laporan Ini?
Jumlah modal yang perlu anda laburkan untuk laporan eksklusif  "97 Tips Pembentangan Memikat" ini adalah :

RM15.00 sahaja


Disini saya senaraikan kesan yang anda perolehi jika berjaya melakukan pembentangan yang memikat.

  • Anda bertambah yakin dengan diri anda.
  • Kemungkinan meningkatkan lagi sumber pendapatan anda.
  • Mendapat gred yang lebih baik dalam peperiksaan.
  • Peluang kenaikkan pangkat lebih cerah.
  • Memperolehi pelanggan dan seterusnya meyakinkan mereka untuk membeli produk   anda.
  • Berkomunikasi dengan lebih berkesan.
  • Mesej anda sampai dan dapat difahami oleh pendengar.
  • Anda lebih dihormati.

download

Pembaca sekali, inilah peluang anda untuk mengubah hidup anda. Anda tidak akan rugi apa-apa pun.  Lagipun harganya hanyalah RM15.  Hampir sama dengan harga  2 keping tiket wayang termasuk duti hiburan bukan Yang penting sekali, kemahiran ini dapat membantu anda lebih berjaya dalam kehidupan. Ilmu ini tidak akan hilang dan akan kekal bersama anda.


Saya optimis jika anda meletakkan sedikit usaha dalam mengikuti tips-tips yang dikongsi dalam laporan ini, anda mampu melakukan pembentangan yang berkesan dan kemungkinan ianya akan menjadi medium untuk anda menjana keuntungan berkali ganda daripada apa yang anda laburkan. Jumlahnya terlau murah berbanding apa yang akan anda dapat.


Apa Yang Ada Dalam Laporan Ini?
Laporan ini mengandungi 7 Bab Kesemuanya Iaitu

               ____________________________________________________________


                   Bab 1 : Ketakutan Melakukan Pembentangan


                   Dalam bab ini anda akan mempelajari:
                      -Apa itu takut?
                      -Mengapa kita takut?
                      -Bagaimana mengatasi perasaan gementar?
                      -Tips untuk mengatasi darah gemuruh
                      -Membentuk kepercayaan baru terhadap kemahiran ini


                    Bab 2 : Persediaan Sebelum Pembentangan


                    Dalam bab ini anda akan mempelajari:
                       -Apa itu persediaan?
                       -Bagaimana dikatakan persediaan?
                       -Tips bagaimana pakar dalam bidang ini bersedia
                       -Mengapa kita perlu mengelakkan diri daripada terlalu bergantung pada nota?
                       -Teknik pernafasan yang betul supaya dapat melontarkan suara dengan lebih baik
                       -Tips untuk mempunyai suara yang mantap.

                     Bab 3 : Ketika Pembentangan

                     Dalam bab ini anda akan mempelajari:
                       -Perkara yang perlu diberitahu kepada audiens.
                       -Faktor yang penting dalam menjadikan sesuatu pembentangan itu memikat.
                       -Unsur-unsur untuk menarikkan lagi pembentangan anda

                     Bab 4 : Bahasa Dan Gaya Pembentangan

                     Dalam bab ini anda akan mempelajari:
                       -Mengapa bahasa tubuh badan penting?
                       -Jadilah penerang dan bukannya peringkas
                       -Tips bagaimana mengeksploitasikan perkataan anda supaya menjadi menarik
                       -Melakukan hubungan yang lebih positif melalui 'eye contact'
                       -Permainan nada rendah dan tinggi
                       -Tricks intonasi supaya menarik minat pendengar
                       -Diam juga penting
                       -Apa itu ‘pausers’ dan bagaimana menghapuskannya?

                    Bab 5 : Melakukan Permulaan Memikat

                    Dalam bab ini anda akan mempelajari:
                     -Mempelajari bagaimana pakar memulakannya.
                     -Tips daripada Mr. Howell Healy, Rusell E. Conwell
                     -Perkara yang perlu dielakkan ketika melakukan pembukaan
                     -Bentuk fakta yang disukai audiens

                    Bab 6 : Penutup Memukau

                    Dalam bab ini anda akan mempelajari:
                     -Nasihat George Cohan
                     -Bagaimana menutup dengan lebih baik?

                    Bab 7 : Selepas Pembentangan

                   Dalam bab ini anda akan mempelajari:
                     -Belajar menerima kritikan
                     -Sebuah cerita mengenai kritikan

Dan banyak lagi ilmu baru……

         _________________________________________________________________

Ada diantara tips tersebut anda langsung tidak pernah terdengar. Sebuah laporan yang akan membantu anda meningkatkan kemahiran pembentangan anda.


download

_________________________________________________________________________

laporan2


testi1
Apa Kata Mereka Mengenai Laporan Ini ?
Mohd Nazrin, Pelajar AUP
"Laporan ini dapat dirumuskan sebagai 'pencetus keyakinan' dalam melakukan pembentangan."


shueqry
Mohd Shukri Abdullah
http://www.imotivasi.com
"Saya benar-benar bangga dengan usaha murni saudara Saiful. Anda bertuah kerana di hidangkan 97 tips, sedangkan dulu saya bersama kawan-kawan 'gali' sendiri satu persatu ketika kami membentangkan rancangan perniagaan kami dan setiap seorang daripada kami berhadapan penemuduga professional ketika mencari kerja.

Yang tak bestnya, banyak masa kami curahkan. Belum cerita pasal tenaga dan duit untuk beli buku, bayar siber kafe, kos fotokopi, tambang bas. Itu dulu.

Sekarang, Anda dah boleh jimat masa, jimat tenaga, jimat wang sebab ilmu yang kami gali lebih kurang sama dengan yang ada di dalam eBook ni, cuma lebih cepat difahami. Aisehmen, bertuah sungguh Anda!

Setelah selesai membaca eBook 97 Tips Pembentangan Memikat, saya dapati panduannya direct to the point. Setiap satu tips diterangkan dengan jelas. Pembaca senang nak faham, senang nak ikut, senang nak buat.

Pada pendapat saya, Anda tak perlu ikuti kesemu tips dalam masa singkat semata-mata nak kesan cepat. Sebut 97 tips, di dalam kepala kita akan timbul kata-kata "banyak betul". Tentu akan terbayang kepeningan, muka kekonpiusan, kelimpahan maklumat di fikiran.

Boleh lompat-lompat baca, ikut kesesuaian Anda. Ada orang yang dah biasa berucap ketika membentang, cuma nak tajamkan sikit saja lagi. Dia hanya akan cari tips tertentu.

Ada orang tak pandai berucap untuk pembentangan, tapi mencari cara nak ada keyakinan diri bila berada di depan. Saya berikan contoh cara nak guna panduan di dalam eBook ini. Anda boleh amalkan panduan di nombor 51, lepas tu praktikkan panduan nombor 91. Dalam minggu pertama selepas selesai baca eBook ini, amalkan dua tips itu dulu sampai benar-benar terbiasa.

Minggu seterusnya, tambah lagi dengan mempraktikkan 3-5 tips supaya lebih senang 'melekat', sambil amalkan sama tips-tips lepas. Minggu depan, tambah lagi 3-5 tips untuk dipraktis. Amalkan serajin yang mungkin, sekerap yang mungkin, semaksima yang  mungkin.

Begitulah langkah seterusnya hingga Anda benar-benar kuasai kesemua 97 tips pembentangan memikat. Dari pengalaman saya, teknik sebegini lebih berkesan, mudah kepala kita menerima.

Pendek kata, saya sebagai blogger motivasi, amat mengesyorkan Anda baca eBook ni. Ia membantu menajamkan skill komunikasi selain ketika membuat pembentangan, misalnya ketika berucap di depan ratusan pendengar, ketika bergaul, ketika ada rundingan bisnes atau ketika temuduga kerja."


intan
Intan Shaza, Pelajar Uitm
“ Terdapat banya contoh yang menarik dalam laporan ini seperti sources daripada Datuk Dr  Fadzilah Kamsah, Anthony Robbins dan sebagainya. Selain itu, tips mengenai pernafasan, voice tone, body language, baca Al-Quran yang dikongsi sangat menarik sebab ramai orang tidak mengambil kisah mengenai perkara ini .”

Testi2

  

Laporan ini dibina khas untuk sesiapa yang masih baru dengan seni pengucapan umum dengan tawaran yang cukup istimewa. Nilai RM15 yang dilaburkan oleh anda jika dibanding dengan nilai yang dikeluarkan oleh saya untuk mendapat kemahiran ini teramat murah.


Lebih menarik lagi, sebahagian tips yang dikongsi adalah lain daripada lain dan unik. Ianya merupakan gabugan antara pengalaman , coaching yang dihadiri dan hasil pembacaan beberapa buku. Saya percaya laporan ini akan menjadi salah satu antara rujukan anda. Ianya padat dan hanya terdiri hampir 50 muka surat sahaja yang diringkas kepada point kecil.


Tentu anda merasakan apalah yang sangat dapat dibuat oleh laporan ini. Sudahlah ringkas,  kemudiannya dalam bentuk point pula tu. Biar saya kongsi dengan anda sebuah kisah saya yang berlaku pada tahun 2007 ketika menghadiri sebuah coaching tentang public speaking. Saya telah menghadirnyai secara persendirian. Bagi saya harganya begitu murah berbanding khidmat mentor yang lain secara persendirian. RM200 untuk dua hari iaitu 2 jam setiap hari. Bukan untuk memperkatakan tentang harganya, tetapi tentang masanya.  Rasa sekejap je kan? Pada mulanya saya pun rasa demikian. Bagaimana dan apalah sangat yang boleh dimajukan. Tetapi jangkaan saya silap. Rupanya teori mengenai kemahiran ini sedikit sahaja, yang paling penting adalah praktikalnya.


Sebab itulah saya menulis dalam bentuk laporan yang ringkas tetapi tidaklah terlalu ringkas. Rahsianya adalah terlalu sedikit. Ketahuilah tips tersebut dan saya yakin anda mampu mencapai hasil yang anda sendiri tidak jangkakan sebelum ini. Mungkin laporan ini tidak meliputi keseluruhan aspek mengenai kemahiran ini (kemahiran ini terlalu meluas untuk dikupas), tetapi saya yakin ia dapat membantu anda dalam melakukan pembentangan yang lebih baik daripada sebelum ini. Mungkin tidaklah sebaik tokoh lain, tetapi anda dapat merasai diri anda yang baru dalam melakukan pengucapan umum dan pembentangan.

Waranti

Yang lebih hebat lagi, anda mendapat jaminan 60 hari daripada kami. Jika anda merasakan tips yang dikongsi langsung tidak membantu, kami akan pulangkan wang anda tanpa banyak soal dalam 60 hari tersebut. Jadi pembelian anda sebenarnya tidak mempunyai risiko. Kami hanya mahu kepuasan daripada anda. Kami mahu anda berpuas hati memiliki laporan ini.

download


 

Salam kejayaan,
Saiful Izzuan
www.drInspirasi.com



P.s: Dapatkan segera sebelum ianya dijual untuk harga yang baru. Sebelum ini, ebook ini hanya dijual dengan harga RM10 sahaja. Tetapi kini harganya telah pun meningkat menjadi RM15 disebabkan sikap ragu-ragu anda. Saya tidak menjamin sampai bila harga RM15 ini akan kekal. Oleh itu segeralah ambil tindakan. Lakukan perubahan segera. Orang lain tidak mampu mengubah anda, tetapi anda yang perlu melakukan perubahannya. Masih ingat lagi jaminan kami? Anda sebenarnya tiada risiko langsung!

P.p.s: Mungkin anda mengatakan, "Saya akan dapatkan laporan ini nanti."Selepas itu, anda pun meninggalkan website ini. Anda  meneruskan kerja-kerja seharian anda seperti biasa dan akhirnya  lupa tentang website ini. Rancangan anda untuk mempelajari kemahiran ini dilupakan. Tahap pembentangan anda masih sama seperti dahulu. Kurang 'umh' dan tiada formula untuk memikat perhatian audiens. Akhirnya anda masih dibelenggu masalah yang sama. Usahlah bertangguh lagi. Semakin lama anda bertangguh, semakin rugilah masa anda. Take action dan dapatkanlah ebook ini sekarang juga!

[ blog ] [contact]